Ako kozie mlieko chráni našu pokožku počas chladnejších mesiacov?

Jeseň je v plnom prúde a je dôležité prispôsobiť sa zmenám počasia, ktoré ovplyvňuje aj zdravie našej pokožky. S chladnejším počasím a zmenou vlhkosti ovzdušia môže dôjsť k dehydratácií našej pleti veľmi rýchlo. Povedzme si narovinu, farebná jeseň môže byť pre našu pleť poriadne náročným obdobím. Nárazové teplotné zmeny a suchý vzduch odoberajú vlhkosť aj našej pokožke, ktorá sa stáva citlivou a podráždenou. Našťastie pre vás máme dobré správy, pravidelným používaním kozieho mlieka zachováte pokožku jemnú a hydratovanú aj počas chladnejšieho počasia. Pozrime sa bližšie na blahodárne účinky tohto zázraku priamo z prírody.

 

Prírodná exfoliácia 

Kozie mlieko má fantastické exfoliačné vlastnosti, ktoré prosperujú textúre a tónu našej pleti. Suchý jesenný vzduch spôsobuje vysušovanie pokožky a aplikovaním kozieho mlieka ju nielen hydratujeme, ale aj očistíme od odumretých buniek a iných nečistôt na povrchu. Mliečna kyselina pomáha s vyhladením jemných línií a nepravidelností a zbaví nás drobných nerovností. Na rozdiel od chemických exfoliantov nám kyselina mliečna pokožku nevysušuje, naopak, zachováva jej prirodzenú vlhkosť a podporuje zdravý a mladistvý vzhľad. 

31_1

 

Hydratácia 

Vďaka exfoliačným vlastnostiam kyseliny mliečnej obsiahnutej v kozom mlieku je naša pleť schopná efektívnejšie absorbovať vlhkosť. Po odstránení odumretých buniek sa do pokožky dostanú hydratačné zložky, ktoré pleť udržujú hydratovanú. Pravidelným používaním kozieho mlieka docielite pocit osvieženia, hladkosti a zdravý mladistvý vzhľad. 

 

Výživa pleti 

Zaradením kozieho mlieka do našej dennej rutiny zabezpečíme komplexnú starostlivosť o našu pleť. Mlieko obsahuje dôležité zdroje vitamínov, ktoré sú kľúčové pre zdravie a zdravý vzhľad. Vitamín A podporuje rýchlu obnovu buniek a pomáha udržiavať pokožku jemnú a vyhladenú. Vitamínom D zmiernime podráždenie a začervenanie a jeho protizápalovými vlastnosťami predídeme nepríjemným komplikáciám a vyrážkam. Obranyschopnosť pleti posilňuje aj vitamín E svojimi antioxidačnými účinkami, ktorý nás chráni pred nepriaznivými a škodlivými voľnými radikálmi. Obsiahnuté proteíny a minerály stimulujú prirodzenú tvorbu kolagénu a pleť udržujú pevnú a elastickú. 

 

Akné a citlivá pleť

Pre ľudí s citlivou pokožkou je kozie mlieko výborným spojencom. Vďaka jeho rôznorodým účinkom je pleť v rovnováhe, chránená pred nadmerným vysušovaním a prirodzene hydratovaná. Zložky kozieho mlieka pomáhajú zmierniť svrbenie, začervenanie a podráždenie a exfoliáciou odumretých kožných buniek minimalizuje riziko upchávania pórov a tvorby akné. 

32_1

 

Na záver môžeme konštatovať, že zázračné kozie mlieko je výbornou voľbou pre starostlivosť o pleť aj počas jesennej sezóny. Naša pleť je náchylná na suchosť a podráždenie a kozie mlieko ju pomáha udržať jemnou, zdravou a hydratovanou. Či už sa rozhodnete využiť ho vo forme kozmetických produktov alebo priamo na pokožku, výhody si vychutnáte a vaša pleť vám za to určite poďakuje.



Späť do obchodu